Hvordan innrede barnerommet?

Trenger du inspirasjon og tips til hvordan du kan fornye barnerommet skal du vite at veldig mye kan gjøres på lavbudsjett. Og med bærekraft.

Brukte møbler og kjedelige vegger kan enkelt friskes opp med et nytt maling-strøk, og gjerne i farger fra sesongens fargepalett. Eller de kan tapetseres. Loppefunn og gjenglemte ting på loft og i kjeller kan også med enkle grep få nytt liv.

Lag en plan for barnerommet

Husk at en god plan, også for dette rommet, vil gjøre det enklere for årene og endringene som kommer. Så tenk smart og planlegg et rom som barnet kan vokse i og ha glede av i mange år.

Det er utelukkende mest sannsynlig at noe vil endres ettersom baby blir til barnehagebarn til skoleelev osv., men å male en vegg eller to ettersom årene går er nok overkommelig for de fleste.

Men noen ting må jo på plass. Seng, skrivebord, oppbevaring.
Husk også at barnerommet er et rom som skal egne seg for både aktivitet og søvn, så å skape en rolig atmosfære med rom for lek og moro er essensiellt.

Velge tema

De fleste barn har faser med ting de har «dilla» på. Om det er sjørøvere, Spiderman, fotball, rosa prinsesser eller jungel-tema. Så hvorfor ikke leke litt videre med dette?

Det kan være kjempegøy dekorere en hel vegg med podens favoritt-tema, enten det er favoritt dyr, tegneseriefigur, akvarium, regnbuer eller stjerner og planeter. Det er masse gøy å finne på både www.happywall.no og www.photowall.no . Her er det bare å la fantasien leke med deg! Og kanskje kan dette være en kul måte å starte når tema skal velges?

Farger og inspirasjon

Dette er jo et rom man virkelig kan leke seg litt ekstra med farger! Og ta gjerne barna med på planleggingen. Hvilken farge er favoritten? Om det er nøytrale og duse farger eller klare og sterke – så er det bare å male i vei! Mal alt, gjerne taket også – og finn gjerne farger som passer godt sammen.

Hvorfor ikke male den gamle sengen i en morsom eller fin farge, som kan passe til den nye fargen på veggen og taket?

Har du kanskje et gammelt og trist skap får det enkelt en ny «schwung» over seg om du maler det knallgult eller kanskje dekorerer det med et tapet?
Gi gjerne oppbevaringsskuffene under sengen en «make-over» også.
Men hvordan skal man finne farger som passer sammen? Et tips er å finne fargetoner som er i samme «familie», f.eks. flere nyanser av grønt, rosa, blått, gult etc.

Ikke la gamle tradisjoner være normen

Barn elsker å omgi seg med farger, og at barnerommet skal domineres av enten blått eller rosa, «guttefarger» og «jentefarger» – har gått ut på dato.
Kanskje kan du male gulvet på gutterommet grønt som fotballbanen eller svart, og velge noe litt mindre sukkersøtt uttrykk på jenterommet – f.eks. mal veggene dus oransje eller varm gul? Og la litt rosa få dekorere og supplere hos den lille «prinsessen»

Jotun har masse inspirasjon, se mer her: https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/fine-barnerom

Og selv om det har vært malt mang en tavlevegg på barnerom de siste årene, så vil dette alltid være en hit hos familiens småfolk.

Hva med noen morsomme lamper i taket eller på veggen? Et fly, en fotball, en kanin eller en bamse?

Det finnes et stort utvalg både hos www.sprell.no, www.lampegiganten.no og www.jollyroom.no for å nevne noen. Det skal bygges Lego og kles på dukker, så hvorfor ikke finne et lunt og koselig teppe til gulvet når poden skal utfolde seg? I både fine farger og i mange prisklasser finner du mye å velge i hos f.eks. www.nordicnest.no og www.jotex.no

Oppbevaring

Husk at et barnerom på få kvadratmeter gjerne skal ha både smarte og funksjonelle løsninger.

Barnerommet er ofte ikke det største i de fleste boliger, så det å finne smarte løsninger for oppbevaring og plass til å «vokse på» er viktig.
Det er et stort utvalg der ute i f.eks. smarte loftsenger som har plass til enten lek, skrivebord eller oppbevaring under. Dette kan være smart å tenke på om plassen ikke er så stor.

Behovene endrer seg jo også som småfolket vokser, men plass for lek og moro vil være der i mange år – så å skape gulvplass for nettopp dette kan være viktig å tenke på. Hyller med plass til bokser kurver og kasser til leker og småting, lekekasser med hjul som enkelt kan skyves under sengen, garderobeskap med justerbare stenger, knaggrekker til å henge både utkledningstøy og tøyposer med småting i – men husk å plassere alt i barnets høyde, så de enkelt kan finne frem og rydde opp selv. Og kanskje kan man merke disse med noen morsomme merkelapper i forskjellige kategorier.

Og selvfølgelig; du kan få plassbygget praktiske møbler til barnerommet. Det koster litt ekstra og tar noe mer tid, men når det er på plass vil det både glede barna i lang tid og vare lenge.

Tiden flyr

Når du skal innrede barnerommet, så husk å tenke på at tiden flyr – og før du aner har barnet ditt blitt større, og vil snart gjerne ha egne meninger om hvordan rommet skal være.

Det kommer en dag hvor Spiderman og prinsessekjolen fyker ut av rommet. Da er det synd å måtte rive ned det altfor dyre kanintapetet mor la sin elsk på da mini kom til verden.

Gøyal og enkel veggdekor, som en morsom plakat i ramme eller et «løvehode» på veggen kan være alt som skal til på barnerommet de første årene. Her har både sprell.no, desenio.no og fermliving.com/collections/kids-wall-decoration masse fint og kult å velge i.Lykke til!

Trenger du hjelp med flere tips og råd til barnerommet?
Kontakt oss på her eller ring oss på 67 80 33 00.