Hva er interiørtrendene for 2022?

Uansett om du brenner for å endre på alt eller litt i hjemmet ditt, så kan årets trender og tendenser være til inspirasjon – og mulighetene for at du finner noe du liker godt er mange. Farger, former, materialer og dekor – her er noen tips om hva som gjelder for året som kommer!

Farger

Når verden utenfor kan være litt «grå og trist» kan farger du omgir deg med hjemme gjøre mye for både tilværelsen og humøret! Stikkord for årets fargetrender er gylne farger, natur, rustikk, kreativitet, refleksjon, energi, moderne og klassisk.

Årets fargekart fra Jotun LADY heter “TOGETHER” og som Jotun selv sier:
“Når mennesker møtes oppstår unike stemninger. Det samme kan sies om farger.”

For det er ingen tvil om at farger påvirker oss og sansene våre – og kan faktisk gjøre underverker for tilværelsen. De kan gjøre deg glad, rolig, aktiv eller kreativ. Nye farger skaper ny atmosfære.
I årets farger fra Jotun LADY får du 12 helt nye farger som kombineres med utvalgte klassikere – til sammen 28 farger i palettene Embrace, Playful og Cherish.

EMBRACE:

interiør embrace fargekart

PLAYFUL:

interiør Playful fargekart

CHERISH:

Interiør 2022 Cherish fargekart

Så hvilken farge blir årets farge for deg?

Om det er vanskelig å bare velge én, så er det ingen hindring; det er bare å all in! I 2022 er tiden inne for å være litt mer vågale – og vi elsker det! Nå skal det males tak, vegger, dører/karmer, lister – og gjerne i flere farger fra din favoritt palett! Så kanskje hjemmet ditt skal få helt nye farger som passer godt sammen?

Organiske former og bærekraft

Organiske former i interiøret har blitt absolutt mer dominerende de siste årene, og der hvor den typiske arkitekturen er preget av harde kanter, skaper avrundede og myke former harmoni i interiøret. Denne trenden har nok kommet for å bli en stund, så om du ønsker deg en «teddybjørn» sofa eller stol formet som en sky, polstret i myke tekstiler som píle, bølgeformet sofabord eller avrundet speil – så er utvalget stort og mangfoldig!

Bærekraft er uten tvil også kommet for å bli!

Bruk og kast-mentaliteten er borte, også fra interiøret. Nå skal vi uten tvil ha kvalitetsmøbler laget i ekte materialer. Det er på alle plan viktig å tenke redesign av brukte ting og møbler – gi det nytt liv, nye farger og kvalitet går jo aldri av moten. Skal du handle nytt interiør til hjemmet ditt nå, så kjøp brukt eller kvalitet som også gjerne skal gå i arv.

Nå vil vi ha bøker og vasen etter oldemor i bokhyllen igjen. Minimalismen skal erstattes med varme, tradisjon og kos i hjemmene.

Re-design av gamle møbler, noen nye med organisk form, kombinert med rom malt i farger i en dempet nyanse er nøkkelord for trender som vil prege interiøret i 2022.

Vi gjør også full boligstyling ved behov.