Hva gjør en interiørkonsulent?

En interiørkonsulent planlegger gode og funksjonelle løsninger for innredning av rom i boligen din, både for salg og der du bor privat og i bedriftslokaler.

Det er mye interiørkonsulenten kan hjelpe deg med når du skal selge boligen din. Noen eksempler er:

• Hvordan du kan presentere boligen din på best mulig måte
• Gi tips om hva som skal til for å gjøre den salgsklar
• Hvordan finne nye løsninger for møblering som fungerer og gir større romfølelse
• Gi råd om valg av fjerning og supplering av møbler, farger og annet interiør
• Plassering av bilder, dekor og tekstiler før foto (styling)
• Hvordan du kan nå størst mulig kjøpegruppe
• Bistå med innkjøpsliste (kostnader og budsjett)

Når bør du benytte en interiørkonsulent?

Eiendomsmeglere gir deg ofte raske råd om hva du bør gjøre når du skal selge boligen. Dette er ofte helt enkle tips som ikke nødvendigvis kan sikre deg enda høyere salgssum, og kanskje vil du gå glipp av flere hundre tusen ved boligsalget. I dag er det ikke godt nok når du skal konkurrere med tusenvis hvor mange allerede benytter profesjonelle interiørkonsulenter.

Når boligen skal selges, er ofte så mange spørsmål om hva som er viktig og ikke fullt så viktig for å oppnå å få mange på visning og best mulig salgssum for boligen din. Etter å ha besøkt mange tusen hjem etter veldig mange år i bransjen, så møtes jeg ofte med at fleste «vet» hva som må til, de «kan» de innlysende tingene – men nesten alltid har de fleste fokus på detaljer som ikke betyr all verdens, og blir overrasket over råd om hva som faktisk også bør gjøres.

Hva kan interiørkonsulenten hjelpe deg med?

Interiørkonsulenten vil først og fremst gi deg gode råd og tips, på detaljnivå.
Som regel varer en konsultasjon en times tid, men du må selv ta ansvar for å gjennomføre de rådene du får (rydde, vaske, tømme, ommøblere, supplere etc.) etter at veiledningstimen er gjennomført.

Du skal jo presentere nestemanns drøm, og da kan ingenting være overlatt til tilfeldighetene. Når folk er på visning, så åpner de gjerne også opp skap og skuffer – noen fordi de er nysgjerrige, andre for å sjekke integrerte løsninger. Da «brister» drømmen litt om det er stappfullt i klesskapet og oregano’n har spredt seg utover i krydderskuffen …

For det er også dette det handler om. Å gi følelsen av å «kjøpe» en perfekt, ny tilværelse i din leilighet som forhåpentligvis skal bli deres nye hjem. Om det er strøkent – også i skuffer og skap, så vil også enda et høyere bud være mer nærliggende. Boligsalg er psykologi.

Hva koster en interiørkonsulent?

Pris for konsultasjon er i snitt mellom kr.1800-3000.- for en times veiledning/konsultasjon, men vil kunne variere i fht. størrelse på boligen din.

Hvor lang tid i før boligsalget bør du kontakte interiørkonsulenten?
Dette varierer jo noe i forhold til hvor mye som bør gjøres, om det bør males/pusses opp noe eller alt og hvor stor boligen din er. Har du et stort hus som skal ryddes og klargjøres, sier det selg selv at du nok kan trenge mer tid enn om du skal selge en to-roms. Vi anbefaler at du bør kontakte interiørkonsulenten minimum 1-2 uker før boligen skal være klar og skal publiseres på nett.

Et boligsalg med riktig styling kan selges på noen minutter
Det er jo litt pussig, men når vi går på visning så oppholder vi oss i boligen som skal selges i ca. 20 min., før vi legger inn million-bud og vil kjøpe det dyreste vi gjør.

Det er derfor ikke alle de «feil og mangler» du leter etter i boligen din, og som du tenker må fikses, er avgjørende. Vi ser normalt ikke det lille hakket i gulvlisten eller i parketten. Eller at taket i entréen skulle vært malt. Men dette betyr ikke at du gjerne kan utbedre alle feil og mangler – det må tid og kapasitet du har til rådighet avgjøre.

Atmosfære er viktig

Det er først og fremst atmosfæren – at det er ryddig, rent og pent – og selvfølgelig best mulig møbleringsplan. Kanskje bør det ommøbleres noe, eller fjernes en stol eller kommode? Og når det gjelder duftlys på badet eller generelt. Det kan skremme kjøperen bort.

Noen elsker duften av lavendel, andre brekker seg. Du vil ikke sende noen ut fra boligen din etter visning og at de tenker «Fy flate, nå ble jeg kvalm…» Det er en negativ tanke, og du vil ikke gi noen negative tanker når det kan være de skal bruke alle pengene sine på å kjøpe boligen din. Da er sannsynligheten for at de dropper å legge inn det siste avgjørende budet så absolutt til stede …

Å investere i en time med interiørkonsulent kan gi deg stor gevinst
Så; det å kontakte en interiørkonsulent som kan gå gjennom rom for rom, gi råd om hva som er viktig å forberede, rydde, male, vaske, m.m. og ikke – og som kan «se» boligen din med nye øyne i fht. møblering – kan nok være den minste og beste investeringen du gjør før du skal selge.

Lykke til – og ring oss gjerne så hjelper vi deg gjerne med flere gode råd.

Trenger du en interiørkonsulent?

Send oss gjerne en melding så svarer vi deg om kort id.

"*" obligatorisk felt