Hvorfor style leiligheten før salg?

For de fleste boligselgere så er dette ofte det store spørsmålet; skal jeg style boligen min eller ikke før jeg selger?

Hva er viktig å huske når du skal style?

Å kjøpe bolig er en stor avgjørelse, men likevel tas beslutningen ofte i løpet av få minutter. Har du vært på visning, så vet du kanskje selv hvor fort du «kjenner» om du vil kjøpe boligen du står i eller ikke.

I budrundene går det gjerne veldig fort unna og kjøperen får ofte liten tid til å tenke seg om før neste bud. Da er det viktig at førsteinntrykket av boligen din er godt. Bør du leie en profesjonell stylist? Må du pusse opp eller male noen vegger?

Kanskje tenker du at det er enkelt og like greit å style boligen din selv? Det finnes muligens ikke noe riktig svar på dette, og som mye annet er dette også individuelt og variere fra bolig til bolig.
Uansett vil det alltid være lurt å snakke med både en stylist eller interiørkonsulent og megleren din, slik at boligen tilpasses den aktuelle målgruppen.

Hvorfor style leiligheten ved salg?

Dersom du velger å style boligen din selv, bør du huske å gjemme bort personlige eiendeler og bilder, religiøse symboler eller annet som har sterk personlig karakter.

Rydd også vekk overflødige dekor- og pyntegjenstander, men la gjerne noen av de større og nøytrale stå igjen. Pass også på at det ikke er for mange møbler i hvert rom, og flytt eventuelt gjerne om på møbler om det vil skape en større romfølelse.

Heldigvis så finnes det mange dyktige og profesjonelle boligstylister som tilbyr hjelp med styling i forkant av visning. Det koster litt penger å investere i styling, men noen tusenlapper vil det være verdt når boligen selges flere hundre tusen over verditakst.

Boligstylisten foretar først en befaring av boligen din og de fleste vil kunne tilby både hel- eller delvis styling av boligen din. Med riktig boligstyling vil du skape du en riktig og god atmosfære i boligen din – som vil vise seg fra sin beste side.

Mange spørsmål før visning og salg

  • Vil det hjelpe med styling for å få flest mulige kjøpere på visning?
  • Vil det hjelpe med styling for å få flere potensielle kjøpere i budrunde?
  • Vil styling av leiligheten gi meg mer for boligen?

Svar på dette er; JA.

Det å få en «rød tråd» gjennom boligen, en tidsriktig og lekkert presentert bolig vil uten tvil resultere i å få flere til å komme på visning og du får igjen det det koster å investere i boligstyling. Det er mange boliger der ute som slåss om akkurat din kjøper, så hvorfor ta sjansen?

Hvordan oppnå best mulig resultat?

Det er dette alle som skal selge boligen sin ønsker seg; best mulig resultat. Naturlig nok.

Mange kan tjene en hyggelig årslønn eller to ekstra på å ta de riktige valg når boligen de eier skal selges. Å få hjelp med styling av leilighet du skal selge kan hjelpe deg med nettopp dette.

Når det til stadighet ligger mange boliger for salg der ute, så er det viktig at du gjør det du kan for å vise frem din bolig best mulig. Det å få riktig møblering og styling av boligen vil alltid være veien å gå.

Hvem kan style boligen min?

Så nå tenker du at «Ja, jeg tenker styling høres smart ut! Jeg vil tjene mest mulig på boligsalget mitt!» Det er mange firma der ute som jobber med styling av boliger – og det kommer stadig flere nye aktører, med blandet hell og kyndighet. Og med mange forskjellige stiler, erfaring, kunnskap og prisklasser.

Første bud for en boligstylist er å nå størst mulig kjøpegruppe for selgeren, som igjen vil få flere på visning, flere i budrunde og best mulig salgsresultat for deg som skal selge. Det er jo veldig fint og hyggelig om du selv også liker stylingen du investerer i, rent stilmessig, men husk at du skal selge og ikke kjøpe – og som nevnt over; stylisten hjelper deg å nå størst mulig kjøpegruppe. Så snakk med stylisten og lytt til erfaring og kunnskap de har.

Den rette stylisten vil hjelpe deg å «vinne» den potensielle og rette kjøperen.
Kostnad for styling av boligen din – det får du igjen i sluttsummen …

Tilfeldigheter?

Nei. Det er som oftest ikke tilfeldigheter som preger boligsalg, men psykologi. Det å velge den rette stylisten eller styling-firma er vel så viktig som å velge rette eiendomsmegleren. Det samme gjelder fotografen som skal ta bilder av boligen din. Det er derfor vi som stylister elsker å jobbe med dyktige meglere og fotografer! For det er et lagspill oss imellom for å hjelpe deg å oppnå best mulig resultat for deg som boligselger.

Så; hvem skal style boligen din?

Vi syns jo selvfølgelig at du skal kontakte oss i Stila, så gjør gjerne det!
Vi gleder oss til å hjelpe deg med boligsalget.

Trenger du hjelp til å style leiligheten din?

Send oss gjerne en melding så svarer vi deg om kort id.

"*" obligatorisk felt