Selge bolig? Her er våre 10 beste styling-tips!

Det er overraskende hva litt styling kan gjøre for et bedre salgsresultat av boligen din. Om du benytter profesjonelle eller egeninnsats, kan boligstyling være den beste investeringen du gjør når boligen din skal få ny eier!

1.Husk å rydde boligen

Første bud når du skal selge boligen din er å rydde. Når du syns du har ryddet nok; så må du rydde litt til. Ikke glem klesskap og kjøkkenskuffer! På visning blir dette gjerne åpnet av potensielle kjøpere, og rot og søl kan gi et negativt inntrykk. Det vil du ikke.

HUSK: Du skal selge nestemanns drøm, og rot i skap og skuffer kan oppleves lite innbydende for kjøperen, og i verste fall kan resultere i et bud mindre i budrunden.

Boligstyling kontor med to stoler

STYLING: Stila Interiør & Styling AS

2. Vask alle rom og ikke tenn duftlys

Ja, det sier seg vel egentlig selv at du bør vaske boligen godt før visning, men vi nevner det likevel. Du kan gjerne tenne et lys eller fem, også på badet – men unngå for all del de med lukt!

Selv om du «elsker» lukten kan andre reagere negativt på den – så dette er ikke det du vil at kjøperen skal tenke på i det han eller hun rusler ned trappen etter visning. At de ble kvalme av lavendel-lyset du hadde tent på badet …

3.Unngå personlige ting

Barnehagebilder, Bibel og barskap er eksempler på ting som bør fjernes før boligsalget. Det er en fin balanse her, og hjemmet ditt bør nøytraliseres, men ikke gjøres «tomt».

Dette er for å gi mulige kjøpere en følelse av at «her vil vi bo!», og for å unngå negative tanker om hva du leser i, drikker eller hvem av barna dine som går i klassen til … osv.

4. Romfølelse er essensielt før foto og visning

Står det en lenestol for mye i stuen? Må den kommoden stå i entréen? Skal du kanskje fjerne to stoler rundt spisebordet – eller er det noe som kan flyttes til et annet rom?

Vi ser oss ofte «blinde» på egne møbleringsløsninger når man har bodd en stund et sted, og mange vil nok kjenne seg igjen i at man «vender» seg til å gå i en liten sirkel rundt den store stolen i gangen, eller noen ekstra skritt forbi kommoden på soverommet.

Prøv å se alle rom med «nye øyne»; er det noe som ikke må stå der det står eller kan flyttes litt rundt på?

Det å skape romfølelse er essensielt før foto og visning – og for å presentere boligen som «større» og gi inntrykk av plass til nye eiers «alle store møbler»

Styling av soverom

STYLING: Stila Interiør & Styling AS

5. Unngå sterke farger

Unngå altfor sterke farger. Det er mulig du elsker gult og lilla, men det er ikke sikkert kjøperen med størst lommebok gjør det – og da i «worst case» dropper å komme på visning fordi annonsen ikke var innbydende nok.

Det samme gjelder den knallrøde sofaen. Eller forskjellige farger på vegger og dekor i alle rom. Det bør være en gjennomgående fargepalett i alle rom, og hold deg gjerne til maks 2-3 farger totalt på interiøret.

Om det er nødvendig, og du tar deg jobben og tiden med å male over slitne vegger og rom i nøytrale farger – så vil du garantert tjene på det. Tanken er ikke at dette skal være kjedelig, og suppler gjerne med et par rolige farger i tekstiler, blomster/planter og dekor.

Styling

STYLING: Stila Interiør & Styling FOTO: Synne Dahl

Styling av bord med to to stoler

STYLING: Stila Interiør & Styling FOTO: Synne Dahl

6. Belysning er viktig

Belysning er viktig – og særlig at det er nok i vinterhalvåret! Bytt ut alle lyskilder på lamper og spotter etc. – om ikke annet for å være sikker på at pæren «går» i det eiendomsmegleren slår på lyset 10 min. før boligen skal fylles av potensielle kjøpere på visning.

Er det et område/rom som burde hatt en ekstra lampe, så bør du skaffe den nå.
Har du tunge gardiner i stuen, eller lift-gardiner i alle rom? Fjern dem, eller erstatt dem med lette og luftige varianter.

Du vil ha mest mulig lys inn i rommene for å skape større romfølelse (også på denne måten). Gardiner er trendy igjen – og gjerne i samme fargenyanser som vegg. Det skaper også en følelse av «større» rom og mykere overganger fra vegg til tekstil – men uten å fjerne mest mulig dagslys inn i rommet.

Styling med utsikt

STYLING: Stila Interiør & Styling AS

Boligstyling med plante

STYLING: Stila Interiør & Styling AS

7. Unngå ekstrem makeover

Det holder lenge å rydde, male, vaske godt, fjerne, pynte og presentere på best mulig måte! Dropp større investeringer som full oppussing av kjøkken og bad – men bytt gjerne dørhåndtak, støpsler, lyspærer, kjøkkenbenk eller armatur – og mal over de gamle skapdørene.

Tenker du at det ikke er nok, og vil sikre deg et enda bedre boligsalg – så ville jeg heller investert noen av de pengene du tenkte å bruke på nytt bad eller kjøkken på skikkelig god og profesjonell styling.

Vi både tryller og utfører mirakler daglig, så fortjeneste er i grunn nesten umulig å utelukke.

… og da er det bare å ringe oss i Stila eller kontakte oss her.

8. Få inspirasjon

Er du usikker på hvordan putene skal stå i sofaen? Hvordan du pynter badet og kjøkkenbenken?

Mye eller lite? Eller hvilken vei fotografen vil ta bilde? Sjekk vårt galleri, eller vår Instagram konto for mer inspirasjon.

9. Alle boliger har noe som kan fremheves

Alle – ja, alle boliger har noe som kan og bør fremheves.

Er det den lille balkongen, store hagen – eller utsikten over byen din? Takhøyden?

Kanskje er det lekre kjøkkenet eller det superdeilige soverommet, eller stuen med store vinduer ut mot det vakre omgivelser. Nyoppusset bad? Ingen av delene, sier du?

Alle boliger har minst et selling-point (unikt salgspunkt) som du bør fremheve og legge litt ekstra fokus på. Er det badet, så lag spa!

Er det spisestuen, så dekk et lekkert bord! Store vinduer og flott utsikt, fjern «krimskrams» fra vinduskarmen. Er det uteplassen, så plante og lag verdens beste atmosfære med lykter, tekstiler etc. – uansett årstid!

vindu med grønne trær

STYLING: Stila Interiør & Styling AS FOTO: Stine Østby

10. Alltid vær klar for private visninger

Med et stadig brennhett boligmarked og stor konkurranse blant boligselgere, bør du alltid være klar for private visinger – til enhver tid. Hold boligen ryddig, rommene rene og pene, ikke la klesvasken vokse eller uteplassen forfalle. Din boligkjøper kan være den som kommer sammen med megleren allerede klokken seks i kveld! Og du er jo på jobb til fem … (!).

Blir det for overveldende, har du ikke tid – eller aner du ikke hvor du skal begynne? Pust med magen, det er alltid mulig å kontakte oss i Stila for å få profesjonell hjelp!

Det er dette vi kan, og hjelper deg så gjerne med alt fra rådgivning til full styling.

Stila Interiør & Styling utfører boligstyling i Viken, Oslo og Bærum. Slik får du et nytt hjem med Stila.

Ring oss gjerne på telefon

Har du spørsmål, eller lurer på noe i forbindelse med boligsalget ditt? Ta kontakt med oss i dag, vi hjelper så gjerne.

Da gleder vi oss til å høre fra deg!

"*" obligatorisk felt