1. Skap en helhetlig fargepalett

Enkle fargepaletter, med nøytral base i interiøret gjør det enklere å kombinere og også bytte ut farger i interiøret som møbler og dekor. Det behøver ikke å bli kjedelig. Et tips er å blande ulike strukturer og teksturer, selv om fargen er nesten eller helt den samme. Fargene i basen din bør være i samme farge-familie. Dette gjør det enklere å tilføre en eller to kontrastfarger i detaljene som dekor, tekstiler og bilder/malerier.

For eksempel, om du har valgt en base av blå toner kan komplimentær eller kontrastfargene gjerne være gult, oransjegult eller oransje. At de er komplimentærfarger vil si at de ligger lengst fra hverandre på fargesirkelen

Og husk at dette gjerne kan både være duse eller kraftigere toner – både i det blå eller rosa gule/oransje – eller en kombinasjon.

2. Miks nytt og gammelt

En god interiørstylist kan kunsten av å blande nye ting med det som er gammelt, som for eksempel designobjekter på budsjettkupp!
La den gamle stolen du har arvet eller det fine bordet du fant på loppemarked få plass ved siden av den den lekre designlampen du har spart til eller fått i bursdagsgave – og suppler gjerne med fine og billige møbler fra de rimeligere møbelkjedene.

3. Bland stiler

Dette tipset krever nok litt ekstra teft og research, om ikke det bor en interiør-spire i magen din. Men frykt ikke; det er lov å prøve og feile – og så prøve igjen.

Det er en vanlig misforståelse at du er nødt til å velge kun én stil. Og bli hos den. Men personligheten din og resultatet blir så mye tydeligere og spennende dersom du mikser objekter fra ulike stiler, epoker og trender.

Moderne skandinaviske møbler kan fint blandes med et vintage gulvteppe, og malerier med gullramme kan få plass ved siden av en innrammet grafisk plakat. Finn dine favoritter – og skap et hjem med mer personlig preg.

4. Vær personlig

Å finne sin egen stil betyr også at du må tørre å ta noen valg. Hva liker du? Hva betyr noe for deg? Som nevnt i punktet over, så er det mange ting som kan skape en forskjell og et særpreg i et hjem, og det behøver jo ikke å koste all verdens heller …

Er du glad i sjø eller fjell? Eller er det skogen du søker? Dette kan bare være et par spørsmål du kan stille deg selv som kan hjelpe deg på vei når du skal velge en farge til veggen eller et fotografi eller som skal får en helt spesiell plass i stuen.

Opphav, arv, musikk, humor og hobby – det er mange ting som kan hjelpe deg å finne frem til akkurat din personlige stil.

Boligstyling stue med planter og bilde

5. vit å begrense deg

Pass på! Du behøver ikke å fylle opp i alle rom. For å fremheve de vakre tingene du har, er det viktig å gi dem den plassen de fortjener.
Det er fort gjort å overdrive, og dette kan igjen ødelegge mer enn å skape.

Eksempelvis er om du har for mange antikke ting, dekor-elementer, bilder eller kostbare design-elementer – som alle er vakre hver for seg, vil de for drukne i det totale bildet/romfølelsen om rommet eller hjemmet fylles med for mange av dem.

Det samme gjelder vinduskarmen. Ikke fyll opp disse med masse fiduser og dill og dall. Velg noen favoritt-ting, så er det lov å bytte ut eller flytte rundt i løpet av året.

6. Funksjonelt og fint

Plassbygde møbler, effektiv oppbevaring og smart utnyttelse av mindre områder er god eksempler på funksjonalitet i hjemmet. Men det betyr ikke at dette ikke kan være vakre og estetiske løsninger på samme tid.

Det finnes mange møbler som vi trenger av praktiske årsaker, men som ikke nødvendigvis er et møbel som skal få eller ha for mye fokus. Eksempler på dette er TV-benken, garderoben, skoskapet i gangen, etc. Så hvordan skjuler man de kjedelige, men nødvendige møblene?

Ett tips er å male dem i samme farge som veggen de står mot. Dette vil også gjøre at de «forsvinner» litt og møblene eller objektene du er så glad i, og selv ønsker å fremheve får skinne litt ekstra.

7. Bruk planter som en del av interiøret.

Det er kanskje den enkleste måten å dekorere og skape dynamikk i hjemmet ditt – og flaks for alle oss som elsker grønne planter, for denne trenden har kommet og blir nok her i flere år fremover også.

Uansett om møblene du har er dyre design-kvalitet eller fra enkle gjenbruks-funn, så vil planter gi liv til interiøret ditt, og i tillegg gjøre underverker for inneklimaet.

Interiør med planter
Interiør seksjon

8. Tenk utradisjonelt

Ikke vær redd for å strekke deg ligg lenger, eller å velge utradisjonelt. La deg inspirere av farger, løsninger, kunst og alternative ideer. Og ha det litt gøy når du skal tenke nytt. Kreative løsninger skaper unike hjem!

Interiør illustrasjon

Trenger du hjelp? Kontakt oss for en hyggelig og uforpliktende prat.

"*" obligatorisk felt